Prins en gevolg carnaval Hoogerheide-Woensdrecht (2023).
Prins en gevolg carnaval Hoogerheide-Woensdrecht (2023). Foto: Bep Tielemans

Wjeeldrecht wa d’n sprookje!

Algemeen

WOENSDRECHT - Beste Snoeken, Snoekinnen, Snoekskes en Snoekinnekes van Wjeeldrecht: Er was eens….zo beginnen alle sprookjes. Dit jaar belooft de Carnavalsoptocht van Wjeeldrecht op maandag 12  februari als een sprookje voorbij te trekken door de straten van onze mooie dorpen. 

Alle bouwclubs die traditiegetrouw al jaren meerijden, hebben ook dit jaar weer flink hun best gedaan om het publiek iets onvergetelijks te laten zien en beleven. Naast de mooie grote wagens hoopt de Stichting Openbare Feestelijkheden dat dit jaar ook veel jongeren met kleine wagentjes mee zullen doen in de optocht. Zij hebben vaak al een optocht met de school en zij kunnen natuurlijk ook heel goed meerijden/lopen in de grote optocht. Heb je zelf een leuk en sprookjesachtig idee als enkeling, paar of clubke vrienden, dan zien we ook jullie heel graag aan de start in Woensdrecht. Samen maken we er een nog groter feest van.

Het wordt financieel steeds moeilijker voor de bouwclubs. Om hen te ondersteunen rijdt de schooiwagen mee. Help hen om volgend jaar ook weer iets moois te kunnen bouwen. Het geld dat daarmee opgehaald wordt gaat rechtstreeks naar de bouwclubs. Uw bijdrage is daarbij heel hard nodig.

Optocht
Op maandag 12 februari vertrekt om 13.30 uur de reclameoptocht vanaf het Colonel Whitakerplein. De optocht rijdt door Dorpsstraat, Nieuweweg, Raadhuisstraat, Putseweg, Huijbergseweg naar MFC Kloosterhof. De optocht wordt weer gefilmd en uitgezonden door ZuidWestTV. De prijsuitreiking is in MFC Kloosterhof met Prins Marinus, Nar Tino en de Grwootste Boer Baskus. Inschrijven: Voor iedereen geldt, schrijf je in via de nieuwe website www.sofnieuws.nl. of op 12 februari tussen 11.30 en 12.30 uur in ’t Blickvelt in Woensdrecht, net voor aanvang van de optocht. Het motto van is dit jaar: Wjeeldrecht wa d’n Sprookje! 

Stichting Openbare Feestelijkheden Woensdrecht-Hoogerheide

Karnavalsstichting De Snoeken Wjeeldrecht

Zaterdag 10 februari: Intocht van Prins en gevolg bij Non Plus Ultra om 14.00 uur. Rond 15.00 uur sleuteloverdracht bij het Gemeentehuis. ‘s Avonds bezoek aan diverse cafés en het bekende Bokkerijdersbal in café de Boulevard.

Zondag 11 februari: In de middag brengt de Prins met gevolg een bezoek aan het immer gezellige Poffertjes kinderfeest in MFC Kloosterhof. `s Avonds is het populaire Wjeelbal onder het motto van dweilband Ier Eddut in café ‘T Hoefijzer in Woensdrecht.

Maandag 12 februari: Op maandag is zoals gebruikelijk de grote Wjeeldrechtse optocht, georganiseerd door Stichting Openbare Feestelijkheden. De optocht start om 13.30 uur vanuit Woensdrecht en zal omstreeks 16.00 uur arriveren bij het Gemeentehuis, waarna rond 17.30 uur de prijsuitreiking volgt.

Afsluiting: Eerst zal er de kindersluiting zijn met om 18.30 uur Wjeeldrecht Got Talent; om 21.00 uur afsluiting in ‘T Pleintje. Om 23.30 gezamenlijk vertrek naar het Gemeentehuis voor de grote afsluiting van carnaval 2024.