De Liefhebbers
De Liefhebbers Foto: Piet Brocatus

Rondje Tholen voor De Liefhebbers

Algemeen

HALSTEREN - Zondag 5 mei, Bevrijdingsdag, rijden de leden van TTC de Liefhebbers een Rondje Tholen. 

Via de polders van het mooie eiland rijden ze naar De Zeester in Scherpenisse waar voor alle drie de afdelingen een koffiestop zal zijn. Na het mindere weer zullen de landbouwgronden inmiddels wel in het zaad gedaan zijn en de aardappelen gepoot. Het is in het voorjaar altijd een machtig gezicht hoe de landbouw weer tot ontwaken is gekomen en de natuur weer in het mooie voorjaarsgroen staat te pronken. Dat is uiteraard voor de Liefhebbers ook genieten.

De A-trimmers leggen in totaal ongeveer 80 kilometer af en de, al wat oudere, B-trimmers leggen zo’n 65 kilometer af. De A- en B-trimmers rijden op een koersfiets en houden een snelheid aan van respectievelijk 28 en 24 kilometer per uur.

De recreanten rijden op een gewone fiets al dan niet met ondersteuning, ofschoon nu bijna iedereen met ondersteuning fietst. De recreanten rijden op Bevrijdingsdag 40 kilometer met een gemiddelde snelheid van ongeveer 17 kilometer per uur.

Zo rond de klok van 12.30 uur is iedereen weer thuis.

Meefietsen

De Liefhebbers vertrekken iedere zondag vanaf het plein bij de Albert Heijn aan de Dorpsstraat in Halsteren. Bij alle drie de afdelingen kunnen nog fietsers aansluiten. Men mag altijd drie keer meefietsen alvorens te besluiten of men al dan niet lid wil worden van TTC de Liefhebbers.

Voor inlichtingen kan contact opgenomen met de secretaris Richard Kuijlen: 0164-683915, e-mail ttcdeliefhebbers@gmail.com. Ook een bezoekje aan de website www.ttcdeliefhebers.nl is zeker de moeite waard.