Thalita de Jong blikt terug op het wielerseizoen.
Thalita de Jong blikt terug op het wielerseizoen. Foto: Leon Verbraecken

Het wielerjaar 2023 van Thalita de Jong (deel 2)

Algemeen

Tour de Romandië begon enkele dagen later waardoor ik eigenlijk niet hersteld was. Een enorm zwaar parcours, 3 dagen op rij met veel klimwerk, maar ik deed mijn werk voor de ploeg. Berg op kon ik dan niet meer mee, maar mijn werk zat erop. Eenmaal thuis gekomen, gelijk ziek geworden en aan de antibiotica wegens een ontsteking in mijn gehemelte (waarschijnlijk door vermoeidheid een mondbacterie op gedaan), dus ik heb niet gelogen over dat ik niet fit was ;).


Even niets meer gedaan, een gravelwedstrijd die gepland stond ook niet meer gedaan helaas. Jammer want ik keek ernaar uit.


Het weekend erop nog wel een kermiskoersje gereden in Berlare want ik wilde toch nog met een plezierige koers, waar ik me kon vermaken, het seizoen afsluiten. Drie rensters waren ontsnapt uit het peloton, en jullie weten dat ik niet overal op kan blijven reageren en mij laat men niet rijden. Ik won de pelotonsprint door gewoon de laatste kilometer volle bak te gaan en niemand kwam nog dichtbij. Seizoen afgesloten met een 4e plek en een pak friet. RUST

Het off season is dus begonnen na mijn laatste wedstrijd in Berlare eind september. De week erop organiseerden het bestuur, het supporterscafé en ik een ontbijt voor onze vaste leden van de club. De afgelopen jaren was het steeds een lunch, een presentatie en een leuke quiz, maar nu stelde ik eens voor om iets anders te doen voor de afwisseling. Een ontbijt, geïnspireerd op ons als wielrensters, met daarnaast nog een korte presentatie van mij over hoe een wedstrijddag eruitziet, hoe ons ontbijt eruitziet en hoe we dus eigenlijk continu bezig zijn met onze voeding.


Het ontbijt was mooi verzorgd door Arianne en Peter van Café de Boulevard in Ossendrecht. Met inspiratie van mijn zus Demi die vorig jaar haar eigen bedrijfje had opgericht ‘Sport VMC’, waarbij ze als voedings-specialiste een recept van een ontbijtcake had overgedragen en dit te proeven bij het ontbijt.

Daarnaast mijn persoonlijke sponsor ‘Meesters van de Halm’ die de producten kon laten zien en proeven aan het ontbijt, van havermout tot muesli, granola en cruesli. Uiteraard gewoon brood, pannenkoeken, eitjes, verschillende soorten beleg en natuurlijk de koffiekoeken, die natuurlijk normaal in de koers meer voor de stafleden zijn, maar deze dag nam ik er toch stiekem 2, haha.


Na de presentatie kreeg ik toch te horen dat men niet verwachtte dat we als team zulke lange dagen maakten, zeker in etappekoersen en dat we dus ook de hele dag bezig zijn met ‘eten’. Een leuk inkijkje dus over hoe onze wedstrijddag eruitziet.

De rest van de ochtend werd gevuld met gezellige praatjes en vanuit mij werd er nog een heel mooi nieuwtje verteld. Namelijk mijn nieuwe team voor de komende 2 jaar heb ik bekend gemaakt bij hen. De supporters op de supportersdag waren de eersten die vanuit mij het officiële nieuws kregen dat ik getekend heb bij Lotto Dstny.

Iedereen bedankt voor de steun afgelopen seizoen en ik ga nog even rusten tot eind oktober-begin november en dan ga ik toch weer rustig aan opbouwen naar het volgende seizoen toe. Hoe mijn invulling deze winter zal zijn is nog onbekend, maar ik zal zeker nog naar warmere oorden trekken als het te slecht weer is in Nederland-België.

Namens Thalita en de supportersclub hartelijk dank aan onze adverteerders.

Tot volgend jaar!

Foto’s Leon Verbraecken

Thalita de Jong